sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tavoitteita (agi, toko) vuodella 2013 ja vähän vuoden 2012 muistelua

Uuden vuoden alku ja aika katsoa taakse mennyttä vuotta, sekä asettaa tavoitteita tulevalle vuodella 2013. En tehnyt oikeastaan vuoden 2012 tavoitteita sille vuodella muuta kuin, että noustaan agilityssä kolmosluokkaan. Se tavoite toteutui helmikuun alussa ja kaikki sen päälle tulleet jutut ovat olleet todella positiivisia yllätyksiä. Se, että saatiin kahdessa kuukaudessa SM-nollat kasaan oli kyllä itsellenikin todella suuri yllätys, en olisi voinut uskoa helmikuussa 2012, että ollaan kisaamassa Jyväskylässä SM-kisojen merkeissä kesäkuussa. Keväälle sattui myös kaksi superyllätystä, mistä en todellakaan uskaltanut edes haaveilla kun kolmosiin noustiin. Kaksi SERT-A:ta kahden viikon sisäään oli jotain sellaista, mikä oli aivan meidän tavoitteiden yläpuolella. Mielellämme toki SERT:it toki otettiin vastaan :D SM-kisat menivät meillä vielä aika turistifiiliksellä, kokemattomuutta ja omien hermojen hallintaa isoissa kisoissa, sitä päästiin harjoittelemaan.

Syksyn 2012 ehdoton kohokohta oli Piirimestaruuskisan yksilöpronssi ja HSKH:n minijoukkueen kultamitali. Muuten agility Nellin kanssa on ollut syksyn ajan opettelemista "uudenlaisen" koiran ohjaamiseen. Entinen kiltisti (ajoittain puutteellista) ohjausta seurannut koira on kadonnut ja tilalle on tullut irtoava, itsevarma ja jokaista pientäkin silmänliiketta lukeva koira, jonka kanssa olen ollut todella pulassa :D Vauhtia on ollut kivasti, kun juoksun jälkeisestä laamailusta on päästy mutta nollien saaminen on ollut todella vaikeaa. Nyt meillä on kasassa kesän SM-kisoja varten 5 nollaa (sis. tuplanollan), joten kovasti toivon että kevään aikana saadaan nuo kaksi puuttuvaa nollaa kasaan.

Vuoden 2012 aikana (elokuun jälkeen) ollaan aloitettu tavoitteellinen treenaaminen myös TOKO:n suhteen. Sen puolesta oli tarkoitus päästä kisaamaan 24.11 oman seuran kisohin, mikä estyi kun Nellin paikkamakuu hajosi noin viikkoa ennen koetta.

Vuodelle 2013 agilityn tavoitteet ovat kahden puuttuvat SM-nollan saaminen sekä Kirkkonummella järjestäviin kisoihin osallistuminen, sillä ajatuksella että tavoitteena on kaksi ehjää rataa. Lisäksi Piirinmestaruuskisoihin osallistuminen joukkueessa, sekä yksilönä tavoittena edelleen se kaksi hyvää ja ehjää rataa, ja katsotaan mihin se riittää (kuulostaa kuin suoraan Urheiluruudusta haastateltavalta urheilijalta..:D)

Tokon suhteen ALO-luokasta tavoitteena on saada ykköstulos ennen kesäkuuta, mutta mielummin jo ennen sitä. Myös seuraamisen kontaktin parantaminen ja häiriön kestäminen kisatilanteessa kuuluu tavoitelistalle. Lisäksi oman liikkumisen kehittäminen. Tavoite on se, että koira pystyy tekemään tasolleen parhaan suorituksen riippumatta kisapaikasta tai muista kokeeseen osallistuvista koirista (paikkamakuu). AVO-luokan liikkeiden saaminen siihen kuntoon, että loppukesästä voidaan osallistua AVO-luokkaan, sillä mentaliteetilla että ykköstulos on mahdollinen. Jatketaan treenaamista kevään aikana myös ylempien luokkien liikkeitä ja pidetään hauskaa. Nellistä toko on hirrrmuisen kivaa ja sen asenteen haluan säilyttää koirassa. Vuoden 2013 loppuun mennessä tavoitteena on ykköstulos AVO-luokasta.

Paljon treeniä vaaditaan, jotta kaikki tälle vuodelle asetetut tavoitteet saavutetaan mutta koko ajan pidetään se hyvä fiilis yllä. Treenamisen ja kisaamisen pitää olla hauskaa. Ja ohjaaja opettelee kisan/kokeen jälkeen keskittymään niihin hyvin menneisiin osuuksiin eikä murehdi niitä ei-niin-hyvin menneitä.

Suurin tavoite on, että meillä molemmilla on kivaa tehdä yhdessä ja nautitaan oli laji mikä hyvänsä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti