lauantai 20. lokakuuta 2012

KAT:n kisat 20.10

Kolme starttia Hyvinkään hallissa tuomarina Henri Luomala. Ensimmäinen rata oli sellainen, että sanoin  ruoskivani itseni jos en onnistu siitä nollaa samaan eli sitä ruoskintaa odotellessa..:D
Linkki rataan tässä: http://henluo.kuvat.fi/kuvat/Agility+Courses+2012/Keravan+Agility+Team+20-21.10.2012/Mini+3lk+A-kisa+agi.pdf
Rata oli muuuten todella helppo, ainoa kohta mitå pohdin oli putken 14 jälkeen kepeillevienti. Aiemmin radalla oltiin menty keinulle ja mä jotenkin sain päähäni mielikuvan, että Nelli (vaikka "inhoaa" keinua) menee keppien sijaan keinulle. Joten putken jälkeen vedin Nelliä vastaisella keinun ohi ja sitten ojensin ohjaavan käden kepeille, kun oltiin päästy keinun ohi mutta.Nelli teki tässsä vaiheessa tiukan käännöksen keinulle!!!
Jälkiviisaana olisi pitänyt vaan heti kun koira tulee putkesta, niin lähettää se kepeille hokemalla vaikka usemmman kerran, että kepit kepit.

Toinen rata oli myös helpohko.Tässä rata:
http://henluo.kuvat.fi/kuvat/Agility+Courses+2012/Keravan+Agility+Team+20-21.10.2012/Mini+3lk+C-kisa+agi.pdf
Onneksi tajusin, että hypyn 7 jälkeen koiralla on suora linja A:n viereiseen putkeen ja siksi päädyin rataantumisen jälkeen tekemään A:lle takaaleikkauksen, jolla blokkasin sen väärän putken. Muuten rata meni ihan ok, putken jälkeinen hypyn takaakierto ennen puomia valui tosi pitkäksi mutta isoin ongelma oli keinun jälkeinen loppusuora. Joudun tässä vaiheessa olemaan Nellin kanssa keinulla sen rinnalla loppuun asti, mikä johti siihen, että loput hypyt kalastelin käsiä heiluttamalla tuurilla niin, että saavutettiin nolla radalta, sijoituksella 3/33, etenemä 3,84m/s.

Viimeinen rata oli hyppäri ja koska meillä on jo hyppäreiltä kaksi nollaa SM-kisoja ajatellen, niin ajattelin ottaa radan siltä kannalta, että kokeilen erilaisia ohjausmenetelmiä, joita en yleensä käytä kun ei tarvitse ns. varmistella ;) http://henluo.kuvat.fi/kuvat/Agility+Courses+2012/Keravan+Agility+Team+20-21.10.2012/Mini-Maxi+3lk+B-kisa+hyppy.pdf
Radalla oli tosi monta takaakiertoa ja olin ajatellut tekeväni edessäleikkauksen hypyn 9 ja pituuden väliin. Vaikka kierrätin Nellin hypylla 8 kauemman siivekkeen ympäri, niin edessäleikkaukseen en ehtinyt. Joten tein sitten takaaleikkauksen pituuden jälkeen. Hypyt 13 ja 14 olivat haastavia tai kaikkia erilaisia variaatiota, nähtiin noille hypyille tehtävän. Itse tein pakkovalssin hypylle 13 ja saksalaisen hypylle 14, mutta kuten ajattelinkin, niin Nelli ei osaa tulla tiukasti mukaan saksalaisessa vaan irtosi hypylle 2, josta siis HYL.

Nyt vaan tehotreeniin käden etäisyyden suhde siihen kuinka kauas "saa" lähteä. Tämä sama ongelma on myös takaakierroissa, eli nämä treent ovat nyt vapaatreenilistan ensimmäisenä!

Tässä video kisoista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti