tiistai 16. lokakuuta 2012

Sari Vähäniityn treenit 16.10

Sari Vähäniitty veti meille treenit ja juosta kyllä sai :) Alkuun tein puolivalssilla rintamasuuntaani kääntämällä 1-2 välin ja siitä välistäveto kolmoselle. Sitten lähetys putkeen ja jalkaa kovasti toisen eteen, jotta ehti putkelle 8 ohjaamaan oikeaan päähän. Niin lujaa siinä mentiin, että mitään toivoa ei ollut ehtiä tehdä valssia 7-8 väliin. Kaksi kertaa Nelli paineli musta peppu vaan vilahtaen suoraan hypyltä 7 suoraan edessä olevaan putkeen. Omalla linjauksella ja pienellä vekillä ennen hyppyä 7 sekä kutsumalla koiraa nimeltä sekä juoksemalla itse suoraan kohti putken oikeaa päätä ja lisäksi taisin vielä vastaisella vetää, niin sain Nellin oikeaan päähän putkea.

Tämän jälkeen olikin kiire tekemään pakkovalssi-jaakotus esteen 9 taakse. Olisin halunnut kokeilla lähettää Nelliä pituudelle niin, että itse menen jo hypyn 12 toisella puolelle, ja ensimmäisellä kerralla onnistuin siinä puolittain eli pystyin liikkumaan jo estetttä 12 kohden samalla ohjaten Nellin okserin ja pituuden yli pitämällä ohjaavaa kättä todella etäällä ja vartalolla myös tukemalla irtoamista ko. esteille.

Tämän jälkeen A:lta pyöräytin Nellin sylkkärillä putkeen 14 ja olin sitten kutsumassa rintamasuunta kentän takaseinää kohden hypyn 15 kohdalla. Välistäveti ja heitto putkeen, josta mentiin taas lujaa kohti tällä kertaa keppejä. Vekkasin sekä pidin sivuttain etäisyyttä Nelliin, niin että minulla oli hyvin aikaa ohjata Nelli keppien sisäänmenoon. Nelli ei edes vilkaissut putken päätä 8 :) Joten tämä kohta meni loistavasti! Kepeillä meillä toimi parhaiten, että vedätin Nelliä ja ohjaisin sen putken liikkuen putken 22 "väärää" päätä nuolle, jolloin tiestä putkeen oikeaan päähän tuli tosi mahdollisimman lyhyt.. Toinen Sarin kertoma vaihtoehto olisi ollut mennä putken 22 vasemmalla sivulle koiran pujotellessa ja lähettää koira putkeen pakkovalssilla.

Putkesta Nellin tullessa kutsuin Nelliä samoin kuin aiemmin samassa kohdassa mutta nyt tein hypyn 24 ja keinun välin valssin. Keinulla joudun olemaan loppuun asti Nellin rinnalla mutta pystyin keinulta lähettämään Nellin muurin 25 takaakiertoon ja samoin vaikka sain etumatkaa siinä, että Nelli irtosi takaakiertoon, niin olin silti jo niin jalat hapoilla, etä hypyn 28 takaakertoon Nelli onneksi irtosi käden etäisyydellä sekä vartaloavulla. Sen jälkeen vaan välistäveto ja siihen rata loppui, sillä hyppyä 30 ei suoritettu, sillä takana ei ollut tarpeeksi maksikoirille tilaa.

Pääasiassa treenit meni oikeijn hyvin, vaikein kohta oli saada Nelli putken 8 oikeaan päähän sekä ehtiä hypyn 9 taakse tekemään pakkovalssi-jaakotus. Muuten suuria ongelmia ei ollut, lopussa takakierroissa olin itse jo niin hapoilla, että onneksi Nelli irtoaa oikein ohjattuna kaukaakin takaakiertoihin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti