maanantai 12. marraskuuta 2012

Niinun treenit 12.11

Käytiin taas parin kuukauden jäljeen Niinun treeneissä. Rata oli sopivan haastava ja hyvin kokeilemaan tekemään erilaisia ohjausvaihtoehtoja. Alussa mietittin hypyn siivekkeiden kierrättämisen välillä sitä, että mikä on nopein vs. miltä saa parhaan linjan seuraavalle A-esteelle. Pyöräyttämällä kauemman siivekkeen ympäri oli selvästi parempi ja tein se jaakottamalla.

Tämän jälkeen oli A-esteen jälkeen kaksi hyppyä rinnakkain, joista koira kierrätettiin kauemman ympäri takaa. Oli tärkeää saaada koira mukaan A-esteeltä, sekä olla kuitenkin ajoissa takaakierto-sokkarissa, jotta käännöksestä ei tuulisi niin laaja mikä se meilllä oli ainakin ensimmäisessä toistossa.

Muuten rata jatkon kautta eteni hyvin, Nelli eteni hyvin, edessäleikkaukset ja valssi putkeen toimi hyvin, sekä myös kepit olivat hyvät. Tämän jälkeen tuli hyppy ja pussi. Kun näistä oli selvitty, niin ensimmäisessä vedossa  tein saksalaisen ja takaaleikkauksia seuraaville hypyille ja ne eivät olleet ollenkaan hyvä vaihtoehto. Toisessa versioissa tein saksalaisen ja yhden takaaleikkauksen mutta sen jälkeen edessäleikkauksen. Tämäkään ohjausvaihtoehtikombimaatio, sillä edessäleikkaamalla Nellin linja valui.

Niinun idea oli tehdä tälle pätkälle saksalainen/pakkovalssi (jolla sain enemmään etumatkaa, jolla seuraava valssi olisi ajoissa). Parhaiten toimi pakkovalssi-jaakotus ja sitten kaksi valssia. Onnistuin paremmin ensimmäisessä valssissa kuin toisessa, mutta tälläisiä kohtia täytyy ehdottomasti treenata.

Niinu sanoi, että minun pitää kiinnittää huomioita omaan liikkumiseen ja rytmittämiseen. Nyt liikun tasaisesti kuin "kameli" :), kun sen sijaan pitäisi opetella kiihdyttämään ja jarruttamaan oikeissa kohdissa, jolloin omalla vauhdin kiihdytyksellä saisin Nelliinkiin enemmän vauhtia. Muuten Nelli sai kehuja mm. estevarmuudestaan ja - hakuisuudestaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti