lauantai 25. elokuuta 2012

HSKH:n kisat 25.8.12

Kolme starttia oman seuran kisoissa, tuloksina 0, 5 ja HYL.

Ensimmäinen rata oli muuten ok, mutta jo rataantutustumisessa tiesin että kepeille vienti tuosta kulmasta on meille tosi haasteellinen (laitetaan vapaatreenilistalle..). Ensin ajattelin tehdä sen niin, että otan koiran vastaisella putkesta ja sillä vien keppien oikeaan väliin asti. Jossain vaiheessa idea muuttui kuitenkin niin, että kutsun koiraa reilusti ohi kepeistä ja sitten lähetän kepeille. No loppujen lopuksi en kutsunut tarpeeksi pitkälle ja lähetin koiran liian läheltä keppejä yhtään auttamatta ja koira meni kakkosväliin. Muuten rata sujuva, uusi välistävetotekniikka toimi (missä en käännä ollenkaan rintamasuuntaani, vaan vedän vaan vastakkaisella ja pidän ohjaavan käden alhaalla) todella hyvin ja keinukin oli meidän keinuksi kiva. Myös hyvin haki puomin aika kaukaa, missä alla oli putki. Vähän jäi harmittamaan tuo keppien sisäänmenon sähläys, mutta toisaalta se oli meille vaikea joten hirveästi en itseäni alkanut siitä ruoskimaan. Ihanne-aikaankin ehdittin vaikka 1-2 sekuntia meni kepeillä sählätessä. Montaa ratavirheetöntä nollaa ei tullut (2kpl ja 1 yliaikanolla), joten vitosella oltiin neljänsiä.

Hyppäri oli taas sellainen, että ajattelin että nyt jos koskaan alan käyttää niitä meidän viime aikoina treenaamia edessäleikkauksia MYÖS kisoissa. Alussa valssit oli aika kökköjä ja omat kädet heilui kuin tuulimyllyn siivet, mutta kaikki edessäleikkaukset toimivat ja saavuimme maaliin ratavirhettömänä. Etenemä oli 3,99, joten jos olisin tehnyt valssit noihin edessäleikkauskohtiin niin varmasti olisi vaikuttanut etenemään. Tosin ei Nellin vauhti ollut vieläkään sillä tasolla mitä se oli ennen juoksuja, mutta parempaan suuntaan olla kuitenkin menossa :)

Viimeisellä agiradalla alun kiemurat päädyin tekemään niin, että jäin puomin vasemmalle puolelle. Puomin alla kulki putki ja sen vuoksi puomin kontaktipinnan ja minun väliin jäi etäisyyttä. Nelli hyppäsi kontaktialueelta isolla hypyllä ja itse katsoin, että siitä tuli vitonen (jota videolta katsoessa ei tullut), joten omassa hämmennyksessä oma ohjaaminen pysähtyi hetkeksi tästä syystä, jolloin Nelli lähti kiertämään seuraavana olevaa estettä muuria takaa, josta siis HYL. Sain kuitenkin kasattua itseni ja loput radasta meni ihan kivasti ja ehdin hyvin auttamaan Nelliä suorahkon putken jälkeen tulleille kepeille.
Nyt vaan täytyy tehotreenata noita kontakteja mun paikasta riippumatta, ja lisäksi täytyy pohtia tuota meidän kisa/treenikontaktien eroa. Itsepäinen minä vs. kaikkien muiden neuvot ja ohjeet. Työstän tätä nyt mielessäni ja tällä hetkellä vahvistetaan oikeaa paikkaa, niin kotona lautatreeneillä kuin kentällä puomilla. A:lla aion jatkossakin mennä pysäyttämättä, meni sitten syteen tai saveen. Saa sitten ruoskia kun Nelli alkaa hyppiä niitä A:n kontekteja..;)

Video: http://youtu.be/5zAdiYXWB3Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti