lauantai 18. elokuuta 2012

Lohjan kisat 18.8.12

Mentiin kisaaamaan 3 starttia Lohjalle. Ensimmäinen agirata oli Kari Jalosen käsialaa ja se olisi hyvinkin ollut tehtävissä. Alun valssit oli hieman kökköjä ja oma liikkuminen aika myöhässä ja jäykkää. Päästiin kuitenkin hyvin rataa eteenpäin, kepit ok, kuljetus keppien jälkeen yhden esteen ohi sujui oikein hyvin. Sitten parin hypyn jälkeen oli putken pää ja puomi rinnakkain ja luotin, että saan Nellin kääntymään omalla liikkellä ja olkapääkäännöksellä putkeen, mutta hypyn laskeutumispaikka oli sellainen että koiralle oli suora focus puomille ja sinnehän Nelli sitten meni. Näin jälkiviisaana, siihen olisi pitänyt tehdä valssi sille hypylle, jotta olisin blokannut koiran linjan puomille ja jos valssi olisi ollut vielä ajoissa, niin se olisi kertonut koiralle että hypyn jälkeen käännytään. Noh, mutta jäi tekemättä ja siihen sitten hyllytettiin.

Seuraava rata oli Mia Laamasen käsialaa ja huomattavasti Jalosen rataa vaikeampi. Paljon kovassa vauhdissa tehtäviä päällejuoksuja ja kepeillevienti tuli lähes koko diagonaalin juoksemisen jälkeen, jossa oli ensin pussi ja siihen päälle pituus. Valeraskaana ollut Nelli oli tosin sen verran hidas, että ehdin hyvin auttamaan Nelliä keppien sisäänmenossa. Tämän jälkeen käännyttiin lähes 180 astetta menosuuntaan missä oli muuri ja siitä kahden hypyn kautta putkeen. Tähän suunnittelin ensin edessäleikkausta ja sylkkäriä, mutta sitten päädyin "turvallisiin valsseihin", jotka syövät Nellin vaihtia, sillä niissä käännän oman rintamasuuntani koiraa kohden. Tämän vuoksi, nyt kun leirillä saatiin niin paljon oppia edessäleikkauksista, niin nyt olen päättänyt niitä käyttää myös kisoissa, kun ne toimivat Nellillä niin hyvin ja pitävät parempaa vauhtia yllä. Nyt tein kaksi valssia ja ne hidastivat koiraa, mutta en usko että kuitenkaan lähes 2:ta sekuntia, jolloin oltaisiin ehditty ihanneaikaan. Täysin virhettömiä suorituksia radalta ei tullut, joten oltiin kakkosia Riikan ja Säteen jälkeen, joilla valitettavasti oli myös hieman yliaikaa.

Viimeinen rata oli lähes hyllytetty ennen kuin astuin radalle. Menin kolmantena radalle ja ensimmisen koirakon kohdalla huomasin, että nyt ei oma tutustuminen ole mennyt ihan putkeen. Yritin keppien jälkeen tehdä valssia ja toista valssiä seuraavalle hypylle, jolla olisin blokannut väärän pään putkesta mutta olin  niin myöhässä kun saatoin Nelliä kepeillä ihan loppuun asti. Jatkoin kuitenkin sisulla loppuun ja rata meni hyvin lukuuottamatta puomin kontaktia..Tällä hetkellä taas tehotreenataa kontakteja niin laudalla kuin esteillä vapaatreeneissä.

Video löytyy täältä: http://youtu.be/9WnZUBcjxKAEi kommentteja:

Lähetä kommentti