sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Elina Jänesniemen treenit 2.9.

Elinalla oli 26 esteen rata, jossa oli paljon teknisiä kohtia ja koiran haltuunottoja. Meillä alku meni ihan hyvin, tosin Elina halusi, että teen useita edessäleikkauksia radan aikana, sillä ne sopivat Nellille tosi hyvin. Tätä samaa sanoi Elina jo reilu vuosi sitten, kun oltiin Elinan toukokuussa 2011 koulutuksessa. Joten tänään niitä tehtiin ja panostettiin niiiden oikea-aikaisuuteen ja siihen, että katson koiraa vauhdissa, jotta se tulee varmasti mukaan (vaikka monissa tilanteissa tuleekin). Joten edessäleikkauksia otettiin paljon.

Rata sujui pääsosin hyvin, kontakitit olivat  hyvät, kepeillä Nelli kesti minun irtoamisen eteenpäin seuraavan putken luokse tekemään pakkovalssia. Meillä ei ole (vielä) varsinaista putkijarrua vaan kutsun Nelliä putken aikana ja heti kun se tulee putkesta, mutta silti loppupään suoran putken ulostulolinja valui (yllätys yllätys!!).

Se mikä tänään osoittaitui aiheelliseksi treenata oli minun saksalaiset. Olen tähän asti suorittanut ne niin, että vedän vastaisella kädellä silloin kun koira ponnistaa. Elina sanoi, etttä koira täytyy opettaa siihen, että kun este merkataan, niin silloin siirrytään siivekkeen ohitse, jolloin saadaan pelivaraa radan jatkon kannalta. Oli tosi vaikeaa tehdä niin, että liikkuu riittävän nopeasti, kääntää kuitenkin vartaloa ja pitää katseen koiran laskeutumispaikassa. Tätä voi treenata niin, että kun koira ponnistaa niin tiputtaa lelun sinne laskeutumipaikkaan. Tällöin pikkuhiljaa pystyy itse aikaisemmin ja aikaisemmin siirtymään esteen toiselle puolelle mutta koiralle se hyppy on edelleen merkattu eli se suoritetaan. Tämä oli pääasia, jonka opin Elinan treeneistä ja aion jatkaa sen treenamista ensin yksittäisillä esteillä ja kun Nellin (ja mun taidot) kehittyy niin useiden esteiden kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti