lauantai 15. syyskuuta 2012

Villakoirien agimestaruudet 15.9.12

Ajeltiin Lauran ja Sashan kanssa Tampereelle villakoirien agimestaruuksiin. Rotumesturuus ratkaitiin A-agilityradan perusteella ja siihen laskettiin mukaan myös ykkös- ja kakkosluokankoirakot. Kolmoset ja kakkoset saivat aikatasoistusta.

Rata oli oikein mukavan aloinen ja vaan paria kohtaa missä jännitin saanko koiran edellisen esteen jälkeen oikealle puolelle, sujuivatkin ihan hyvin. Kiinnitin huomioita jo edellisen ratojen aikana, ettei tuomari ollut kovin tarkka keinun suorittamisen suhteen, jo mekin teimme iloisen hyppäyksen keinulta mutta vitosta ei tullut. Loppu oli helppo ja Nelli saapui maaliin -7,70 (etenemä 3,31ms/s, joka on meidän agilityradan ennätys). Hävittiin kolmanneksi tulleeelle 0,05 sekuntia ja oltiin näin rotumestaruuksia sijalla 4.

Hyppyradalla Teija ja Taika vetivät niin kovan pohja-ajan, joten minkään valtakunnan mahdollisuuksia nollavoittoon tai hyppysertiin, ei olisi ollut joten päätin vetää radan sillä periaatteella, että kokeillaan kaikkea sellaista mitä ei normaalisti kisoissa "uskalla" kokeilla. Tein kepeille takaaleikkauksen, sekä suoran putken jälkeen ohjasin Nellin kaukaa renkaan ja muurin yli juosten itse sivuttain olevan seuraan seuraavan hypyn taakse. Olin niin haltioissani, että Nelli irtosi niin hienosti, että haltuunotto vedon jälkeen unohtui ja Nelli ampaisi mun takana olevalle hypylle :D Mutta olin tosi tyytyväinen, että kuvio toimi sekä uskalsin niin tehdä.
Lopussa oli kaksi vaihtoehtoa, tehdä lopun hypyt takaaleikkaamalla tai edessäleikkauksilla ja koetin tehdä takaaleikkauksilla mutta ne selkeästi söi Nellin vauhtia. Joten vastaavassa tilanteessa teen ehdottomasti edessäleikkaukset. Videota tästä radasta ei valitettavasti ole, kun kameran akku tyhjentyi juuri kun rataa piti alkaa kuvata.

Mutta tässä vielä villisten agimestaruuksien tulokset: http://www.villakoirakerho.com/agility/agilitymestaruus_tulokset_2012.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti