keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Emmi Lavikan treenit 25.7

Oltiin sovittu yhteistreenit Emmin kanssa Ojankoon ja mun toiveena oli vaikeita keppikulmia, keppien jälkeen valssia, välistävetoja ja näitä kyllä sain. Radalla oli viime viikon lopun MM-karsinnoista saman tyyppinen hyppykuvio ja siitä lähetys kepeille, missä oli vielä putki takana ansaesteenä. Lisäksi oli keppien jälkeistä valssia, keinua ja pituutta "seinää" päin, aa-putkierottelua sekä vinottaisia hyppyjä. 


Ilma Ojangossa oli jotenkin tosi painostava, hiostava ja lämpötila nousi hellelukemiin treenien aikana. Olin itse vähän väsynyt pitkän iltavoittoisen työputken jälkeen, joten olo oli vetelä mikä ei ole koskaan hyvä ennen treenejä. Tosin usein treenit piristävät ja tuovat energiaa mutta tänään niin ei käynyt. Myös Nelli oli heti alusta asti jotenkin outo, sellainen laama millainen se joskus on. Tekee mutta sillä tavalla löysän ja ei-innokkaan oloisesti. Ensimmäisellä kierroksella se jopa otti häiriötä viereisen kentän koirista ja vilkuili sinne kesken puominsuorituksen, sekä jäi jossain kohtaan nuuskimaan maata, jotta molemmat ovat Nellille aivan epänormaalia käytöstä treeneissä. Olin vähän, että mitä ihmettä ja Emmikin kommentoi, että Nelli ei ole kyllä yhtään sellainen millainen Nelli oli talven ja kevään aikana Emmin treeneissä. Maanantaina Nellihän oli tosi reipas Sinin treenissä ja teki tosi hyvällä asenteella töitä. Syitä mietin tähän fleguiluun, niin yksi syy oli varmasti kuumuus. Mehän aloitettiin meidän kisaura viime syksynä ja Nelli ei ole koskaan kisannut erityisen kuumassa säässä, joten tätä täytyykin nyt seurata, miten helle vaikuttaa Nellin tekemiseen. 


En kyllä muista, että se olisi viime kesänä ollut treeneissä mitenkään erityisen hidas jos olisi lämpimämpi (tai ehkä hiukan joo, nyt kun tarkemmin mietin), mutta meidän treenit oli pääosin myöhemmin illasta ja Nelli kulki muutenkin viime kesänä hitaammin, kuin mitä se on saanut vauhtia talven aikana. Toinen syy, mitä vähän "pelkään", on valeraskaus, joka viime juoksujenkin jälkeen vaikutti ainakin reilun kuukauden ajan Nelliin. Sillä ei ollut silloin sellaista intoa tehdä, se oli vähän samanoloinen silloin mitä tänään. Silloin se tosin kotona yritti tehdä pesää ja vähän hoivata vinkulelua, mutta nyt juoksujen loppumisesta on vasta pari viikkoa, niin saa nähdä mihin tämä tästä kehittyy. Toisaalta Nellillä on ollut koko ajan sellaista vaihtelevuutta siinä miten innokkasti se tekee, mutta nyt keväällä sitä ei ollut ja aika siitä kun noustiin kolmosiin helmikuussa (kun edellinen valeraskaus loppui) aina juoksuihin asti, Nelli oli lähes aina reipas treeneissä. Mutta tosiaan olo jäi vähän epävarmaksi, ja jos ratavirheetön nolla ensi lauantain radoilta saadaan, niin tällä vauhdilla on tekemistä, että päästään ihanneaikaan. Mutta käydään nyt testaamassa lauantaina miltä meno silloin tuntuu. 


Mutta täytyy kyllä sanoa, että täysin en voi Nellin piikkin laittaa tuota hitautta. Oma ohjauskin oli jotenkin pohjattoman löysän näköistä, kun katsoin nyt videolta. Liikuin itse aivan liian hitaasti ja sellainen asenne tekemiseen puuttui. Varmasti sillä, että olisin tehnyt itse sellaisella reippaalla ja sopivan taisteluhenkisellä asenteella, niin Nellikin olisi voinut liikkua paremmin. Joten oltiin molemmat tänään vähän unessa, siitä raippaa mulle kyllä!!


Itse treenistä, niin sain Emmilta todella hyvää neuvoa siitä miten mun välistävedot on sellaisia, etten liiku samalla eteenpäin, vaan käännän rintamasuunnan ja vedän vastaisella, kutsun nimellä mutta pysyn lähes paikallaan. Ja sitten yhtäkkiä lähdenkin taas liikkeelle. Kun kokeilin liikkua reippaammin samalla kun teen välistävetoa, niin Nellikin tulee niihin paremmin ja nopeammin. Joten tähän pitää kiinnittää jatkossa huomioita.Välistävedot on olleet mulle aina vähän hankalia, niissä kun pitää liikkua välillä myös takaperin, sillä usein Nellille ei riitä pelkkä vastaisellä kädellä vetäminen vaan joudun tekemään puolivalssia, ja siinä liikkuminen on mulle ollu aina hankalaa. Ja jos välistävetoja on monta peräkkäin, niin jään jälkeen usein kun en osaa liikkua tarpeeksi nopeasti peruuttamalla tai sivuttain. Taas näitä asioita joita pitäisi harjoitella ihan ilman koiraakin, jotta siitä liikkeestä tulisi sellainen, että se tulee "selkärangasta". 


Kepit Nelli haki tosi hyvin aika vaikeasta kulmasta, mutta saatoin sitä aika pitkälle, sillä kun Nelli ei kulkenut lujaa, niin itsekin ehdin aika lähelle keppejä. Toisaalta olisin voinut pysähtyäkin ja antaa Nellin vaan hakea kepit, mutta se ajatus tuli vasta nyt... Se mikä oli positiivista, niin Nelli kesti tosin hyvin mun tosi aikaisen valssin keppien päässä (pujotteli loppuun keskeytyksettä), mutta se hidasti sen keppien suorittamista. Sainkin Emmiltä vinkin, että kun teen näitä valsseja keppien edessä niin palkkaan heti lentävällä pallolla, jotta sen pujotteluvauhti ei kärsisi siitä, että mä teen jotain muuta kuin kuljen sen rinnalla kepeillä. Toisaalta ajattelin, että tässä vaiheessa treenaan nyt joko pujottelunopeutta tai sitten erikseen erilaisia häiriöitä pujottelun aikana, kuten omaa sijoittumista ja silloin en vaadi pujottelunopeudessa niin nopeaa suoritusta. Kun tehdään keppien vauhtitreeniä kapealla kujalla, niin alan tehdä siinä pikkuhiljaa siinä näitä häiriöharjoituksia, samoin lähetyksiä erikulmista, takaaleikkausta kepeille yms. 

Se mikä, oli positivista tänään oli hyvä puominkontakti, keppien hakeminen, alun vinohypyn lukeminen vastaisella vetämällä, Nellin kääntyminen suhteellisen tiukkaan aa:n alla olevasta putkesta ja ensimmäisen kierroksen jälkeen aa-putkierottelu toimi myös (tai kun mä ohjasin oikein :D). 
Mutta summa summarum: saatiin taas paljon mietittävää ja treenilistalle asioita, mutta vähän on epävarma fiilis lauantain suhteen. Toisaalta pitäisi nyt vaan nollata pää ja keskittyä ajattelemaan, että me mennään tekemään kunnon taistelurata. Oma asenne ja tekemisen meininki pitää nyt löytää lauantaiksi, jotta olen ainakin omasta puolestani teen 100% töitä molemmilla radoilla koko suorituksen ajan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti