lauantai 28. heinäkuuta 2012

Janakkalan kisat 28.7.12

Olin ilmoittanut Nellin Janakkalaan kisamaan 26.7 kaksi agilityrataa. Tämä oli meidän ensimmäinen kisa juoksujen jälkeen ja se kyllä näkyi. Radat olivat mielestäni kohtuullisen vaikeita, vaikka etenemä oli vain 3,1 ja 3,3 m/s. Jotenkin Nelli tuntui ekalla radalla ihan vieraalta koiralta käteen ohjatessa, mutta myös pääosin otan vastuun itselleni huolimattomasti ohjaamisesta. Tosin rataantutustumisessa kun suunnittelin rataa, tein ohjaussuunnitelman sen mukaan miten tiedän Nellin yleensä lukevan ohjaustani, joten muutama kohta tuli yllätyksenä, kuten ensimmäisen radan irtoaminen valssin jälkeen putkeen josta juuri oltiin tultu. Jälkeenpäin ajateltuna homma olisi pitänut tehdä heittämällä koira takaakiertoon mutta koska kuljetus siitä hypyltä seuraavalle oli tosi pitkä, en luottanut siihen että Nelli todella pysyy mukana siinä päällejuoksussa eikä lähde itsenäisesti irtoamaan seuraavalle hypylle ja arpomaaan hyppysuuntaa. Siitä olisi vaan voinut tehdä takaakierto-niiston ja lähetyksen A:n alla olevaan putkeen mutta nyt Nelli tullessaan ulos sieltä väärästä putkestä, ei lukenut ollenkaan mun ohjausta sinne putkeen vaan säntäsi A:lle. Sen jälkeen olisi pari hyppyä mistä sitten mentiin sinne A:lle, niin nyt sitten Nelli päättikin mennä sinne A:n alla kulkevaan putkeen. Oma ohjaus ei ollut tapeeksi vahva (oma pakka oli aika sekaisin tässä vaiheessa...), joten tästö otan syyn itselleni.

Tämän jälkeen sain Nellin jonkinlaiseen hallintaan ja loppurata sujui virheittä. Ylpeä olen siitä, etten lopettanut kesken kaiken vaan sain kasattua paketin kasaan niin, että loppurata oli ihan ok. Mm. takaaleikkaus toka vikalle hypylle käänsi Nelliä hyvin viimeiselle hypylle. Mutta yleisfiilis radan jälkeen oli, ettää: WTF?. Koira tuntui ihan vieraalta ohjata ja olin ihan, että mitä ihmettä mun koiralle on tapahtunut juoksujen aikana.
Tässä tämä kamala rata, jonka voisi lähettää suoraan hauskoihin kotivideoihin (videon laatu tosi huono, ja ilmeisesti linssin suojus jäänyt osittain eteen)


Toisella radalla lähdin hirvellä taisteluasenteella liikkeelle. Rata oli lähes peilikuva siitä radasta mikä oli ensimmäisellä radalla. Alussa ei ollut mitään kummenpaa, mutta Janakkalassa on meidän kammoama puukeinu, ja ilmeisesti Nelli oli lähenyt liian nopeasti liikkeelle keinulta ja siitä M. Salonen antoi vitosen. Kepeille meno oli hyvä ja samoin mun valssi keppien päätyyn oikein ajoissa tehty. Samoin nyt käskytys A:lle samassa tilanteessa kuin ekalla radalla oli huomattavasti napakampi ja nyt Nelli meni A:lle. Siitä renkaan kautta putkeen lähempään päähän, minkä tein juoksemalla putken "oikeaa päätä" kohden ja vahvistamamalla sitä vielä olkapääkäännökkellä. Sen jälkeen uudestaa renkaan läpi ja A. Yksi hyppy ja putki, josta tuli vastaan taas se hyppysarja, jossa oli pitkä esteiden välinen kuljetus. Olin jo rataantutusmisessa epävarma tästä paikasta. Tarkoitus oli tehdä se taas päällejuoksulla hypyn 1 ja 2 välin ja sitten vetämällä koira hypyltä kaksi välistä vastaisellä ja heittää ohjaavalla kädellä hypyn yli, josta sitten suoraan loppusuoralle.

Noh, homma ei mennyt ihan niinkuin olin suunnittelut. Epävarmuus jo rataatutustumisessa ei tiennyt hyvää tälle kohdalle ja jotenkin mulla oli sellainen fiilis päässäni, että mulla on hirveä kiire putken jälkeisen hypyn jälkeen (mikä ei oikeasti edes ollu). Tämän vuoksi lähdin peruuttaamaan liiaan aikasin jo seuraavaa hyppyä kohden ja Nelli meni siitä hypystä ohi. Siinä vaiheessa mun pakka taas hajosi ja Nelli meni sitten ennen loppusuoraa olevan hypyn väärään suuntaan ja siinä rata sitten hyllyyntyi. Mutta kaiken kaikkiaan 100x parempi rata kuin ensimmäinen rata, joten eiköhän se tästä ala kulkea taas kisoissa kun vaan saan oman pään pidettyä kasassa. Alla video jälkimmäisestä radasta, alussa on turhaa odottelua, noin kohdassa 0.30 alkaa itse rata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti